Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Østers, engsyrekrem og marconamandler

Østers, engsyrekrem og marconamandler>

Østers – en surprice 

1 courgette, squash

4 østers

litt eplemost

 

Courgetten skjæres tynt  og vakumeres i eplemost. De kan også ligge og trekke uten vakuum. Legg  to skiver courgette ved siden av hverandre. Legg på østers og pakk østersen inn.

 

Havesyreblanquette 

3 dl hønsefond

50 g smør

50 g crème fraîche

1 egg

sitronsaft

2 østers

100 g engsyre

50 g spinat

 

Hønsefonden kokes opp med smør, tilsettes crème fraîche og blendes sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og sitronsaft. Vanligvis brukes chiffon til servering av dette, men har man ikke går det greit uten.

 

Saltede marconamandler

1 dl vann

100 g salt

300 g skollede mandler

 

Alt kokes opp i fire minutter. Mandlene skoldes og bakes i ovnen i 20 minutter på 150 °C. Lag gjerne en stor porsjon, så har man til salater og annet. Anrett innpakket østers med blanquette, mandler og urter som på bildet.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev