Østers – en surprice
1 courgette, squash
4 østers
litt eplemost
Courgetten skjæres tynt og vakumeres i eplemost. De kan også ligge og trekke uten vakuum. Legg to skiver courgette ved siden av hverandre. Legg på østers og pakk østersen inn.
Havesyreblanquette
3 dl hønsefond
50 g smør
50 g crème fraîche
1 egg
sitronsaft
2 østers
100 g engsyre
50 g spinat
Hønsefonden kokes opp med smør, tilsettes crème fraîche og blendes sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og sitronsaft. Vanligvis brukes chiffon til servering av dette, men har man ikke går det greit uten.
Saltede marconamandler
1 dl vann
100 g salt
300 g skollede mandler
Alt kokes opp i fire minutter. Mandlene skoldes og bakes i ovnen i 20 minutter på 150 °C. Lag gjerne en stor porsjon, så har man til salater og annet. Anrett innpakket østers med blanquette, mandler og urter som på bildet.