Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Østers med agurk, avocado og tomat

Østers med agurk, avocado og tomat>

12 østers

mini plommetomat

4 stk plommetomat

1 avocado

1 lime

hvitløk etter smak

1 agurk

4 delikatesseløk

brunoise av rød chilli

diverse spirer

1 plate gelatin

1 dl ferdig rent crème fraîche

salt, cayennepepper og svart pepper

litt olivenolje

 

Skyll og tørk torritosen. Del dem i to og ta ut kjernene. Bruk resten av torritosen sammen med plommetomatene,kjør det til mos i en blender og sil det gjennom et kaffefilter over natten. Bland så 1 dl tomatvann med 1 plate bløtlagt og smeltet gelatin. Avkjøl blandingen og visp den lett opp.

 

Lag avocadopurè og smak opp med limesaft, salt, litt finhakket hvitløk og cayennepepper. Kutt agurken i lange bånd med en asparges-skreller.

 

Kutt resten av agurken i små biter og legg dem i syltelaken over natten. Lag et kryss av båndene, fyll dem med hakket agurk og pakk sammen. Kutt noen delikatesseløk i tynne skiver.

 

Åpne østersene og anrett dem med resten av garnityret. Avslutt med crème fraîche, svart pepper og olivenolje. Pynt med friske spirer.

 

SYLTELAKE

3 dl vann

2 dl chardonnay eddik

1 dl sukker

 

Bland sammen,kok opp og avkjøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev