12 østers
mini plommetomat
4 stk plommetomat
1 avocado
1 lime
hvitløk etter smak
1 agurk
4 delikatesseløk
brunoise av rød chilli
diverse spirer
1 plate gelatin
1 dl ferdig rent crème fraîche
salt, cayennepepper og svart pepper
litt olivenolje
Skyll og tørk torritosen. Del dem i to og ta ut kjernene. Bruk resten av torritosen sammen med plommetomatene,kjør det til mos i en blender og sil det gjennom et kaffefilter over natten. Bland så 1 dl tomatvann med 1 plate bløtlagt og smeltet gelatin. Avkjøl blandingen og visp den lett opp.
Lag avocadopurè og smak opp med limesaft, salt, litt finhakket hvitløk og cayennepepper. Kutt agurken i lange bånd med en asparges-skreller.
Kutt resten av agurken i små biter og legg dem i syltelaken over natten. Lag et kryss av båndene, fyll dem med hakket agurk og pakk sammen. Kutt noen delikatesseløk i tynne skiver.
Åpne østersene og anrett dem med resten av garnityret. Avslutt med crème fraîche, svart pepper og olivenolje. Pynt med friske spirer.
SYLTELAKE
3 dl vann
2 dl chardonnay eddik
1 dl sukker
Bland sammen,kok opp og avkjøl.