Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr østers Rockefeller

østers Rockefeller>

12 østers

3 ss smør

200 g bladspinat

3 finhakket sjalottløk

3 ss finhakket persille

1 stilk finhakket stangselleri

litt kajennepepper

2 loffskiver

12 ts Pernod

grovt salt

 

 

Start med å sette ovnen på 225° C. Fres spinat, løk, persille og selleri i smør i en gryte på lav varme. Når løken er gjennomsiktig tar du gryten av varmen.

 

Skjær skorpene av brødet og finsmuldre det ned i gryten. Smak til med kajennepepper.

 

Åpne østersene og la dem ligge i sin egen kraft i skallene. Åpne østersen forsiktig slik at du ikke får med skall.

Dekk østersene med spinatblandingen og sett dem på grovsalt i en langpanne.

 

Ha ca. 1 ts Pernod på hver østers. Gratiner i 2-3 minutter i ovnen til overflatene har fått en fin gyllen farge.

 

Server østers med det samme.

 

 

Det sies at denne velkjente østersretten ble til på restauranten Antoine´s i New Orleans i USA. Spinat og Pernod er de karakteristiske smakene på østers Rockefeller, oppkalt etter den berømte finansfamilien.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev