2 sider laks med skinn
1 dl cognac
1 ss ristet rosepepper
1 ss ristet svart pepper
1 ss ristet zechuanpepper
1 ss ristet korianderfrø
8 ss salt
6 ss sukker
Tørk godt av laksen, mort pepper og korianderfrø til pulver. Bland det godt sammen med sukkeret og saltet. Fordel på kjøttsiden av de to laksefiletene.
Legg dem med kjøttsidene sammen i en dyp form. Ha plast over, snu fisken etter et døgn. La den ligge i minimum 2 døgn.
Skjær i tynne skiver rett før servering. Server med flatbrød og sennepssaus med koriander.
Sennep- og koriandersaus
2 eggeplommer
2 ss fin sterk sennep
1 ss grov sennep
saften fra ½ sitron
ca 3 dl solsikkeolje
salt og pepper
3 ss grovhakket koriander
Visp alt utenom olje godt sammen. Spe med olje til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer sitronjuice.