Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Peppergravet laks, sennep- og koriandersaus

Peppergravet laks, sennep- og koriandersaus>

2 sider laks med skinn

1 dl cognac

1 ss ristet rosepepper

1 ss ristet svart pepper

1 ss ristet zechuanpepper

1 ss ristet korianderfrø

8 ss salt

6 ss sukker

 

Tørk godt av laksen, mort pepper og korianderfrø til pulver. Bland det godt sammen med sukkeret og saltet. Fordel på kjøttsiden av de to laksefiletene.

Legg dem med kjøttsidene sammen i en dyp form. Ha plast over, snu fisken etter et døgn. La den ligge i minimum 2 døgn.

Skjær i tynne skiver rett før servering. Server med flatbrød og sennepssaus med koriander.

 

Sennep- og koriandersaus

2 eggeplommer

2 ss fin sterk sennep

1 ss grov sennep

saften fra ½ sitron

ca 3 dl solsikkeolje

salt og pepper

3 ss grovhakket koriander

 

Visp alt utenom olje godt sammen. Spe med olje til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer sitronjuice.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev