Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Tortilla med rakfisk, løk-krem og epler

Tortilla med rakfisk, løk-krem og epler>

Tortillalefser

240 g mais mel, Maseca

3 ½ dl vann

¼ ts salt

 

Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no   

Rakfisk, løk-krem, epler, most mandelpotet med gressløk, sitronrømme og mandelpotetchips

2 ss rømme

2 ss majones

1 ss grov sennep

1 bakt rødløk

2 grønne epler, i terninger

blader av timian og finhakket gressløk

4 moste, bakte mandelpoteter med finkuttet gressløk

modnet rakfisk

mandelpotetchips som garnityr

 

Start med å blande løk, rømme, sennep og majones til en grov krem. Skjær epler i små terninger og legg dem i sitronvann så de ikke blir brune. Mos bakt mandelpotet og tilsett finhakket gressløk.Skjær opp passe stykker av godt modnet rakfisk.Skjær tynne skiver av mandelpotet med høvel og friter dem raskt til de er gylne. La dem renne av på et papir og dryss på litt salt.Server som i tortillalefser.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev