2 kamskjell per person
Krydre med salt og sukker. La skjellene ligge i dette i ca. 1 time før de skjæres i ønsket størrelse.
Dampede hjerteskjell
200 g hjerteskjell
300 g eplemost
et par grener sitrontimian
1 finhakket sjalottløk
Skjellene stekes raskt på sterk varme med løk, most og timian før de dampes i ca. 4-5 minutter. Væsken siktes og brukes til vinaigrette. Rens hjerteskjellene veldig godt i vann. Sett dem til side til anretningen.
Valnøttvinaigrette
100 g kraft fra hjerteskjellene
100 g grønn dillolje
sitronsaft, salt og pepper etter smak
100 g ristede valnøtter
100 g grønne druer
brønnkarse
Bland sammen rett før bruk. Druene og valnøttene skjæres i passende stykker og retten serveres kald. Man kan også bruke varm vinaigrette. Kamskjellene legges pent på tallerkenen. Hjerteskjellene krydres med litt salt og pyntes med brønnkarse og vinaigrette.