Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Råmarinerte kamskjell, hjerteskjell, valnøttvinaigrette og grønne druer

Råmarinerte kamskjell, hjerteskjell, valnøttvinaigrette og grønne druer >

2 kamskjell per person

Krydre med salt og sukker. La skjellene ligge i dette i ca. 1 time før de skjæres i ønsket størrelse.

 

Dampede hjerteskjell

200 g hjerteskjell

300 g eplemost

et par grener sitrontimian

1 finhakket sjalottløk

 

Skjellene stekes raskt på sterk varme med løk, most og timian før de dampes i ca. 4-5 minutter. Væsken siktes og brukes til vinaigrette. Rens hjerteskjellene veldig godt i vann. Sett dem til side til anretningen.

 

Valnøttvinaigrette

100 g kraft fra hjerteskjellene

100 g grønn dillolje

sitronsaft, salt og pepper etter smak

100 g ristede valnøtter

100 g grønne druer

brønnkarse

 

Bland sammen rett før bruk. Druene og valnøttene skjæres i passende stykker og retten serveres kald. Man kan også bruke varm vinaigrette. Kamskjellene legges pent på tallerkenen. Hjerteskjellene krydres med litt salt og pyntes med brønnkarse og vinaigrette. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev