Rekebuljong
sitrongress
1 ss limezest
1 rød chili
30 g ingefær
1 ss korianderfrø
1 neve fersk koriander
1 neve søt basilikum
1 kg råreker til kraft, skall av råreker kan brukes
20 råreker
Alt utenom rekene svettes lett i litt solsikkeolje. Ha i rekene og brun disse lett. Tilsett vann så det dekker rekkeskallene og kok opp. Skum av og la buljongen trekke i 45 minutter og skum av underveis. Sil den gjennom en finmasket sil. Varm opp buljongen igjen og trekk rårekene lett i buljongen.
Pynt med sitrongress, ingefær, chili, korianderblader, limezest og søt basilikum.
Asparges , stekte råreker, og avruga kaviar
6 asparges
100 g spinat
1 dl fløte
2 plater gelatin
2 dl fløte
råreker
Avruga kaviar
Aspargesene skrelles og blansjeres i lettsaltet vann. Ta vare på skallet. Skjær av toppene og del disse i to. Resten av aspargesene kokes sammen med skallet i fløte og litt vann. De kokes møres og kjøres i en blender sammen med spinaten. Sil av. Ta av 2 dl av aspargespureen og kok den opp. Ha i gelatin og sett den i kjøleskapet til den er blitt gelé.
Pisk pureen til en glatt masse. Vend inn 2 dl pisket kremfløte og smak til med salt og sitronsyre. Oppbevar pureen i kjøleskapet. Rårekene skrelles og stekes i en varm panne i ca 30 sekunder. Ha på salt og pepper. Legg rekene på toppen av tre aspargestopper. Topp dette med aspargesmousse og Avruga kaviar og pynt med kjørvel.
Rekecrostini
4 rekechips fra pakke
12 råreker
½ dl majones
½ dl creme fraiche
½ dl limesaft
½ papaya
Rekechipsene friteres som anvist på pakken. Papayaen kuttes i fine terninger og blandes inn i limesaften. La det gjerne står over natten. Bland papayaen inn i majonesbasen. Smak til med salt og sitronsaft. Rårekene stekes i varm panne i ca 30 sekunder. Legg rekene på rekechipsen og topp med papayaremuladen. Pynt med korianderblader.