Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr reker, rekebuljong, stekte råreker og rekecrostini

reker, rekebuljong, stekte råreker og rekecrostini>

Rekebuljong

sitrongress

1 ss limezest 

1 rød chili

30 g ingefær

1 ss korianderfrø

1 neve fersk koriander

1 neve søt basilikum

1 kg råreker til kraft, skall av råreker kan brukes

20 råreker

 

Alt utenom rekene svettes lett i litt solsikkeolje. Ha i rekene og brun disse lett. Tilsett vann så det dekker rekkeskallene og kok opp. Skum av og la buljongen trekke i 45 minutter og skum av underveis. Sil den gjennom en finmasket sil. Varm opp buljongen igjen og trekk rårekene lett i buljongen.

Pynt med sitrongress, ingefær, chili, korianderblader, limezest og søt basilikum.

 

Asparges , stekte råreker, og avruga kaviar

6 asparges

100 g spinat

1 dl fløte

2 plater gelatin

2 dl fløte

råreker

Avruga kaviar

 

Aspargesene skrelles og blansjeres i lettsaltet vann. Ta vare på skallet. Skjær av toppene og del disse i to. Resten av aspargesene kokes sammen med skallet i fløte og litt vann. De kokes møres og kjøres i en blender sammen med spinaten. Sil av. Ta av 2 dl av aspargespureen og kok den opp. Ha i gelatin og sett den i kjøleskapet til den er blitt gelé.

Pisk pureen til en glatt masse. Vend inn 2 dl pisket kremfløte og smak til med salt og sitronsyre. Oppbevar pureen i kjøleskapet. Rårekene skrelles og stekes i en varm panne i ca 30 sekunder. Ha på salt og pepper. Legg rekene på toppen av tre aspargestopper. Topp dette med aspargesmousse og Avruga kaviar og pynt med kjørvel.  

 

Rekecrostini

4 rekechips fra pakke

12 råreker

½ dl majones

½ dl creme fraiche

½ dl limesaft

½ papaya

 

Rekechipsene friteres som anvist på pakken. Papayaen kuttes i fine terninger og blandes inn i limesaften. La det gjerne står over natten. Bland papayaen inn i majonesbasen. Smak til med salt og sitronsaft. Rårekene stekes i varm panne i ca 30 sekunder. Legg rekene på rekechipsen og topp med papayaremuladen. Pynt med korianderblader.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev