Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Salat av kongekrabbe med mascarpone

Salat av kongekrabbe med mascarpone >

160 g kokt renset kjøtt av kongekrabbe

1,5 ss mascarpone

1 ss finkuttet gressløk

hvit pepper fra kvern

friskpresset sitronsaft

litt salt, avhengig av hvor salt krabben er

 

Finkutt krabbekjøttet og bland det med de øvrige ingrediensene.  Smak til med salt, pepper og sitron.

Sett dette kjølig mens du forbereder resten.

 

AVOKADOPURÈ

2 avocadoer

1 sitron

salt og hvit pepper fra kvern

 

Del avocadoen forsiktig med en kniv på langs, hele veien rundt steinen. Vri avocadoen i to og ta ut steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og press sitronsaft på umiddelbart for å hindre at den oksiderer og blir brun.

Mos den med en visp, det kan godt være litt hele biter igjen.

Smak til med salt og pepper.

Dekk til med plast slik at det ikke kommer luft til.

 

PESTO ROSSO

100 g soltørkede tomater

30 g ristede pinjekjerner

50 g reven reggiano parmesan

ca 1 dl olivenolje

hvit pepper fra kvern

1 fedd hvitløk, kokt i melk

 

Kok opp litt melk og legg hvitløksfeddet i. La det trekke i 5 minutter før melken siles vekk.

Kjør tomatene i blender og spe med olje til passe tykk puré. Kjør inn pinjekjernene og hvitløken.

Tilslutt kjøres parmesan inn til det smaker godt av parmesan, men ikke så mye at det overdøver tomatsmaken. Smak til med pepper.

 

MAISKREM

½ ferdigkokt maiskolbe

2 dl fløte

1/2 gulrot, skrelt og delt i to

½ løk

2 dl melk

friskpresset sitronsaft

salt

 

Ta ut maiskjernene, gulroten og løken og kast dem.

Kjør fløte og maiskorn til glatt puré med melken på blender.

Passér gjennom en sikt.

Kok opp og kjør dette til skum med en stavmikser. Tilsett mer melk om nødvendig og smak til med salt og sitronsaft.

Anrett det hele lagvis i et dry martiniglass med avocadopuré i bunnen, så pesto rosso og krabbesalat.

Avslutt med å legge ett stykke krabbe på toppen. Dryss på litt gressløk og legg en skje maiskrem over.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev