Saltbakt selleri
1 selleri
200 g grovsalt
1 eggehvite
Rør sammen grovsalt med eggehvite. Pakk sellerien med skall inn i saltet.
Bak den på 160 °C i ca 1,5-2 timer til den er myk i midten.
Fjern skallet og kutt den i småbiter. Bland opp med dampede blåskjell i biter og søl, islandsk tang.
Skate
filet av skate
50 g hvitvinseddik
100 g sukker
150 g vann
50 g snittet fennikel
plukket dill
nykvernet sort pepper
Salt skaten i 10 % saltlake i 5 minutter.
Porsjoner skaten i passende porsjoner.
Legg en skje med blåskjell og selleri på bitene og rull dem opp i klingfilm.
Bak på 48 °C i ovnen i ca 15-20 minutter.
Kok opp syltelaken med krydderier.
Pensle syltelaken godt på fisken før servering.
Fritert surdeig
1 ss surdeig
1 ss mel
1 ss maizenna
½ ts bakepulver
lyst øl til justering
tørket søl, kjørt til pulver
Bland surdeig og alt det tørre, bruk øl til å justere konsistensen. Skal bli som en tykk frityrrøre. Ha røren på sprøytepose.
Friter tynne stenger på 190 °C.
Dryss stengene med sølpulver og salt.
Fjellgress med soya og dill
1 dl fjellgress-soya, soyaprodukt fra Island
bruk ev light soyasaus og litt epleeddik
1 ts acasiehonning
1 ss vann
limejuice etter smak
maizenna til jevning
Kok opp alle ingrediensene og smak til med lime. Jevn med litt maizenna.
Sago med fjellgress
50 g sagogryn
1 dl fjellgress-soya
Kok sagogryn i godt med vann i ca 8-10 minutter.
Sil av vannet og skyll godt.
Legg sagoperlene i soya for å trekke smak.
Dillolje
100 g dill
100 g spinat
4 dl solsikkeolje
Kjør alt godt på blender.
Varm opp blenden på middels varme til du ser den sprekker.
Sil gjennom klede.
Agurkspagetti
1 agurk
2 ss dillolje
Skrell agurken. Bruk skreller eller mandolin til å lag strimler.
Vakumer agurken med dilloljen.
Anrett skaten med surdeigstenger og agurkspagetti på toppen, og dander resten på den ene siden.