Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Salbakt skate, blåskjell, og fjellgress-soya

Salbakt skate, blåskjell og fjellgress-soya>

Saltbakt selleri

1 selleri

200 g grovsalt

1 eggehvite

 

Rør sammen grovsalt med eggehvite. Pakk sellerien med skall inn i saltet.

Bak den på 160 °C  i ca 1,5-2 timer til den er myk i midten.

Fjern skallet og kutt den i småbiter. Bland opp med dampede blåskjell i biter og søl, islandsk tang.

 

Skate

filet av skate

50 g hvitvinseddik

100 g sukker

150 g vann

50 g snittet fennikel

plukket dill

nykvernet sort pepper

 

Salt skaten i 10 % saltlake i 5 minutter.

Porsjoner skaten i passende porsjoner.

Legg en skje med blåskjell og selleri på bitene og rull dem opp i klingfilm.

Bak på 48 °C i ovnen i ca 15-20 minutter.

Kok opp syltelaken med krydderier.

Pensle syltelaken godt på fisken før servering.

 

Fritert surdeig

1 ss surdeig

1 ss mel

1 ss maizenna

½ ts bakepulver

lyst øl til justering

tørket søl, kjørt til pulver

 

Bland surdeig og alt det tørre, bruk øl til å justere konsistensen. Skal bli som en tykk frityrrøre. Ha røren på sprøytepose.

Friter tynne stenger på 190 °C.

Dryss stengene med sølpulver og salt.

 

Fjellgress med soya og dill

1 dl fjellgress-soya, soyaprodukt fra Island

bruk ev light soyasaus og litt epleeddik

1 ts acasiehonning

1 ss vann

limejuice etter smak

maizenna til jevning

 

Kok opp alle ingrediensene og smak til med lime. Jevn med litt maizenna.

 

Sago med fjellgress

50 g sagogryn

1 dl fjellgress-soya

 

Kok sagogryn i godt med vann i ca 8-10 minutter.

Sil av vannet og skyll godt.

Legg sagoperlene i soya for å trekke smak.

 

Dillolje

100 g dill

100 g spinat

4 dl solsikkeolje

 

Kjør alt godt på blender.

Varm opp blenden på middels varme til du ser den sprekker.

Sil gjennom klede.

 

Agurkspagetti

1 agurk

2 ss dillolje

 

Skrell agurken. Bruk skreller eller mandolin til å lag strimler.

Vakumer agurken med dilloljen.

Anrett skaten med surdeigstenger og agurkspagetti på toppen, og dander resten på den ene siden.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev