Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Saltet uer med krydret svinefett

Saltet uer med krydret svinefett>

160 g lettsaltet uer

200 g svinefett

5 g nellik

10 g pepper

5 g salt

salvieblader som garnityr

 

Svinefettet varmes og siles. Krydderet males og tilsettes. La dette trekke med svinefettet mens det er varmt og avkjøl. Blandingen fylles i en sprøytepose.

Ueren fileteres beinfri og skinnet skrapes for skjell.

 

Salt uerfileten i ett døgn og vask av saltet.

 

Skjær fileten i åtte stykker a 200 g og bak stykkene i ovnen på 70 °C i 3 minutter.

 

Ueren legges opp på stein og svinefettet sprøytes på to steder.

Pynt med salvieblader. Denne retten kan gjerne spises gjerne med fingrene. Husk temperert serviett til gjestene.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev