Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sild og frosne sjøteksturer

Sild og frosne sjøteksturer>

Når emulsjonene tilsettes nitrogen vil de poppe og bli runde små kuler som på bildet. Dette er en vanskelig rett å lage, men effektfull med masse god smak.

Du kan prøve å gjenskape smakene. En sild, speket på salt og hvit miso 24 timer. Fileter silda fri for skinn og bein og skjær den i syltynne skiver.

 

Østers og sildemulsjon

2 østers

nøytral olje

salt og sitronsyre

 

Bland østers, tilsett olje til den er emulgert.

Smak til med salt, sitronsyre og sild.

 

krispy tang

1 pose tempuramiks

1 ss pulverisert, tørket tang.

salt og nøytral olje

 

Bland tempuramiksen som på pakken og drypp den inn i oljen slik at du får små sprø kuler, smak til med tang og salt.

 

Frosne sjøteksturer

pepperrot etter smak

1 dl rømme

pepperrotjuice etter smak

 

Smak rømmen til med pepperrot, smaken av frosne sjøteksturer bør være ganske kraftig.

 

kråkebolle og sildeblanding

50 g kråkebolle gonader

1 eggeplomme

1 dl nøytral olje.

salt etter smak

 

Bland gonadene med eggeplomme, tilsett olje, smak til med salt og sildeblandingen.

 

Persilleolje

2 ss persilleolje

1 dl yogurth

salt og  sitronsaft

½ ts vitamin c pulver

 

Bland alle ingrediensene

 

Persillekraft

1 dl grønnsakbuljong

100 g persillestengler

 

Vakumer buljong og stengler for å frigjøre aromaer. Varm suppen uten koking før servering og tilsett persilleolje så kraften sprekker

 

Magisk  nitrogen

Alle emulsjoner helles på plastflasker. Drypp emulsjonene rett i flytende nitrogen før servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev