FOTO stian Broch
KOKK lars berbusmel og simon engen
appetitt 2/2017
SitronByggotto, grillet tørrfisk, Steinfjordingost med bokhornkløver fra Lofoten Gårdsysteri, grillet sitron, bakte cherrytomater og tørket oliven
SitronByggotto
Bygg legges i bløt over natten. 1 finhakket sjalott løk svisjes blank i en kjele. Tilsett 150 g bygg og 0,5 dl hvitvin og la hvitvinen koke helt ut før man sper med 2 dl varm kyllingkraft. Når bygget begynner å bli al dente tilsettes 2 ss smør, zest fra 1 sitron og en god mengde revet ost. Byggottoen skal være så flytende at den renner ut av seg selv på tallerken.
Grillet tørrfisk
Tørrfisken krydres med salt, pepper og litt solsikkeolje og grilles i grillpanne med riller. Når fisken snus tilsettes 1 ss smør og en god skvis sitron. Da kan den ligge og bruse i smør i 2 minutter. Sitronskiver grilles i samme panne.
Cherrytomater
Klipp tomatene av stilken og mariner i olivenolje, hvitløk, sukker og salt. Bak i ovnen 140 °C i 30 minutter.
Oliven
Sorte oliven legges på brett og settes i ovn på 60 °C over natten til de er tørre. Topp hele retten godt med nyrevet ost.