FOTO stian Broch
KOKK james Maxwell-Stewart
appetitt 3/2017
English muffin
300 g hvitt mel, pluss litt ekstra til strø
6 g gjær
6 g salt
15 g sukker
15 g mykt smør, delt i små biter
1 middels stort egg, ca. 22 g, lett vispet
1,7 dl melk, dette skal være en myk, litt bløt smete slik at du kan tilsette mer væske om du trenger
15 g semule- eller polenta og litt ekstra til strø
litt olje
Spinat
Spinat, salt og sitron
Stek spinat i smør og smak til med sitron og salt.
Sjøkreps
Rens sjøkrepshalene og stek dem i varm panne i 4 minutter.
Hollandaise-saus
10 eggeplommer
300 g smør
20 g hvitvinseddik
20 g sitron
6 g salt
120 g vann
Varm alt i vannbad til 60 °C. Kjør sausen opp med stavmikser og fyll den i en espumaflaske. Anrett spinaten i en passende skål med sjøkrepsen og hollandaiseskummet på toppen.