Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps «Benedict»

Sjøkreps «Benedict»>

English muffin

300 g hvitt mel, pluss litt ekstra til strø

6 g gjær

6 g  salt

15 g sukker  

15 g mykt smør, delt i små biter

1 middels stort egg, ca. 22 g, lett vispet

1,7 dl melk, dette skal være en myk, litt bløt smete slik at du kan tilsette mer væske om du trenger

15 g semule- eller polenta og litt ekstra til strø

litt olje

 

Spinat

Spinat, salt og sitron

 

Stek spinat i smør og smak til med sitron og salt.

 

Sjøkreps

Rens sjøkrepshalene og stek dem i varm panne i 4 minutter.

 

Hollandaise-saus

10 eggeplommer

300 g smør

20 g hvitvinseddik

20 g sitron

6 g salt

120 g vann

 

Varm alt i vannbad til 60 °C. Kjør sausen opp med stavmikser og fyll den i en espumaflaske. Anrett spinaten i en passende skål med sjøkrepsen og hollandaiseskummet på toppen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev