Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps med glasert brissel

Sjøkreps med glasert brissel>

Sjøkreps

 

Riv av halen og legg flatt på et brett og frys. Når de er fryst, legg dem i kjøleskapet til tining. Etter de er tint, er de lettere å skrelle.

Ta av skallet og fjern tarmen. Stikk en tynn trepinne gjennom på langs, slik at de er helt rett. 

 

 

Kalvebrissel

Blansjer brisselet i saltet vann og ha kjøl ned i isvann. Når det er kaldt, renser du det for fett, hinner og blodutredelser.

Kutt i terninger på tre-fire centimeter. Vend i mel og stek i olje. Når de er brune og deilige, ha i en generøs klatt smør, hvitløk og timian. Øs over smør til de er gjennomstekt. 

 

 Shitake

Kutt av stilken og stikk ut shitaken med en utstikker på samme størrelse med hatten. Ha i en ildfast form, sammen med hvitløk, timian, laurbærblad og en liten, tørket chili.

Ha over olje til det dekker, pakk inn i aluminiumsfolie og bak i ovenen på 200 grader i 20 minutter. Ta ut og la stå i oljen.

 

Jordskokk

Vask jordskokkene godt og kutt i biter på samme størrelse som brisselet. Tourner kantenen og skjær et kryssmønster i snittflaten.

Stek i olje til de er blitt gyldne og bak så myke i ovenen med smør, timian og hvitløk.

 

Korianderolje

Blansjer korianderblader i vann og kjør glatt i nøytral olje. Sil gjennom kaffefilter over natten

 

kraft og skalldyrsaus

Rens hodene på sjøkrepsene for gjeller og det som er i hodet. Knus lett og ha i en stor kasserolle med varm olje.

Stek til alt er gyllenet og har fått en fin farge. Ha i følgende:

 

til 1kg sjøkreps 

2 dl tomatpuré

3 dl sjalottløk kuttet i 1 x 1cm

1 hode hvitløk, kuttet i to

1 gulrot, kuttet i 1x1cm biter

3 stenger selleri, kuttet i 1 x 1 cm biter

1 stk fenikkel, kuttet i 1 x 1cm biter

1 ss fenikkelfrø

10 stk stjerneanis

3 stk laurbærblad

10 stk timianstilker

5 stilker bladpersille

1 tommelstor ingefærbit, skrelt og delt i skiver

3 stk sitrongress, knust

5 stk limeblader

1 fersk, rød chili, uten frø

 

Stek alt sammen i noen minutter, til grønnsakene er blitt myke. Flamber deretter med 3 dl Ricard. Når flammen er død, ha på vann til det dekker.

Kok inn til halvparten og dekk igjen med fløte. Kok inn til halvparten og sil. Kjøl ned kraften. 

 

Skalldyrsaus

1 liter kokvarm skalldyrkraft

3 ss korallsmør, blanding av hummerkorall og smør

Sitron etter smak

 

Ha den varme kraften i en blender og emulger med kaldt korallsmør. 

Grill sjøkrepsen på kullgrill. Glaser brisselet i skalldyrsausen med en ekstra klat smør og litt hvitvinseddik.

Ha krepsen, brissel, jordskokk og sopp på tallerken med saus og korianderolje. Legg på noen ferske korianderblad.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev