Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps, kyllingskinn og dillmajones

Sjøkreps, kyllingskinn og dillmajones>

4  levende sjøkreps, ca 220 g

beregn en kreps per person

 

Kok opp rikelig med vann og blansjer sjøkrepsen i vannet i ca 5-10 sekunder.

Avkjøl sjøkrepsen raskt i isvann. Skrell halen og  del den en gang på langs.

Ta ut tarmen uten at den går i stykker og kommer i kontakt med kjøttet. Skjær opp halen i mindre biter.

Legg halen opp naturell på tallerken, gjerne i en ring.

 

Dillolje

150 g plukket dill

100 g olje, nøytral økologisk rapsolje

 

Kjør dill og olje sammen i thermomiks på 100 °C  i 8 minutter. Avsil gjennom et finmasket klede.

 

Dillmajones

1 eggeplomme

2 ss syltelake fra agurken til breiflabben

dillolje, olje og salt etter smak

 

Pisk eggeplomme og syltelake sammen. Pisk inn dilloljen og fortsett med vanlig olje til en tykk majones, smak til med salt.

 

Kyllingskinn

500 g kyllingskinn

300 g redusert kyllingkraft

40 g potetmel

 

Blansjer kyllingskinn i vann. Miks sammen kraft, skinn og stivelse i en themomikser på 90 °C og passer.

Hell dette ut tynt og bak det mellom to silikonmatter på 160 °C i 5-10 minutter til de blir crispy.

Server med dill og kjørvel.

 

Syrlig marengspulver

100 g eggehvite

80 g sukker

15 g sitronsyre

 

Pisk sammen som marengs. Tørkes i ovn på 60 °C og miks til pulver.

Pudres over retten.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev