Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps og sitronverbena

Sjøkreps og sitronverbena >

1 sjøkreps

Grilles før servering

 

Sitronverbena-emulsjon

2 eggeplommer

2 dl sitronverbena-olje

1 dl hylleblomsteddik

 

Pisk egg og eddik sammen.Spe med verbena-oljen og smak til med salt. Ha den på en espumaflaske med 1 patron. Holde den varm ved ca 50° C i maks en1 time.

 

Sitronverbena-olje

100 g sitronverbena

20 g spinat

100 g solsikkeolje

 

Kjør ingrediensene  i en termomikser på 80° C i 5 minutter. La det stå over natten, sile av og dekanter oljen.

 

Tørket sitronverbena

80  sitronverbena tørkes på ca 60° C over natten til den er helt tørr. Knus det  til pulver og dryss over ved servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev