Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Skandinavisk sashimi

Skandinavisk sashimi>

1 side salmalaks

100 g lettsaltet torsk

2 sjøkreps

4 østers

2 kamskjell

6 østersblader

50 g sjøgress

100 g tapiokakuler

1 slangeagurk

1 liten rødløk

2 dl Kikkoman soyasaus

100 g syltet ingefær

50 g lakserogn

 

Skjær laks, torsk og kamskjell i tynne skiver. Rens sjøkrepsene og legg dem i en 10 % saltlake i 10 minutter. Kamskjellene åpnes og renses, her brukes kun den vite muskelen. Knekk opp østersene med en østerskniv. Hell av væsken, kok opp og la østersene posjere i ca 10 sekunder. Legg dem deretter rett over i isvann.

Kok opp ca 1 liter vann. Hell i tapiokakulene og la dem koke til de blir blanke. Hell av og skyll dem i kaldt vann. Legg så kulene i soyasaus slik at de tar farge og smak av soyaen. Skrell og skjær rødløk i tynne ringer. Agurken skjæres i tynne staver. Sjøgresset renses og legges ca 15 minutter i isvann.  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev