Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Skatevinge med brent rødkål

Skatevinge med brent rødkål >

600 g skatevinge

nøytral olje

koshersalt

nykvernet svart pepper

meierismør

1 liten rødkål

300 g tyrkisk yoghurt

pepperrot

6 g xantana

1 bunt dill

10 rosenkål

4 sjalottløk

2 sitroner

40 g grønne erter

20 g mandelflan

engsyre

 

Skatevinge og brunet smør

Skjær ut fileten på skatevingen og trekk av skinnet. Stek fisken i pannen med skinnsiden ned i nøytral olje.

Skate blir fort gjennomstekt så pass på tiden her. 2 minutter på hver side er ofte nok. Brun 50 g meierismør i en kjele sammen med mandelflakene,

skrell og kutt sjalottløken i ringer og la den trekke seg mør i det brunede smøret. Smak til med sitronsaft og zest, samt litt ekstra salt ved behov.

Server fisken straks med en god skje av det smaksatte smøret over, garner med engsyre.

 

Yoghurtchips

Stryk halvparten av yoghurten utover paraflexark og tørk på 60 °C natten igjennom, eller bruk silikonmatte i tørr ovn ved samme temperatur.

 

Yoghurtkrem

Smak til resten av yoghurten med revet pepperrot, sitronsaft og salt. Kjør inn 3 gram xantana til fin konsistens. Ha på sprøyteflaske.

 

Erter

Blansjer ertene i 30 sekunder i godt salt vann. Avkjøl i isvann og rens bort hinnen.

 

Rosenkål

Kok rosenkålen hel i saltet vann i to minutter. Avkjøl i isvann og plukk bladene av kålen.

 

Dillolje

Varm nøytral olje opp til 70 °C. Slå over grovkuttet dill og kjør fint på kjøkkenmaskin. Sil og smak til med litt salt. Spar de fineste kvastene med dill til å toppe rødkålen.

 

Brent rødkål

Del en liten rødkål i fire like store båter. Brenn dem godt på grill eller i tørr stekepanne til skivene er svidd på begge sider.

Legg kålen i en ildfast form og legg fire store terninger smør, sitronsaft, olivenolje og koshersalt over kålen. Bak ved 180 °C under folie i ca 10-15 minutter til kålen er mør.

Serveres rykende varm, toppet med yoghurtkrem og chips, erter, rosenkål, dillolje og dill.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev