FOTO stian Broch
KOKK lars berbusmel og simon engen
appetitt 2/2017
Iskrem
300 g crème fraîche
250 g hvit Kjerringøyost, renset for skorpe
200 g sukker
250 g melk
60 g fløte
1 plate gelatin
Alt has i en blender, bortsett fra 50 g av melken. Denne varmes og smeltes gelatin i. Kjør blenderen og spe i gelatinmelken. Kjøl ned og kjør på ismaskin.
Crispy tørrfisk
Tørrfisken som ble silt av etter tørrfisksmøret tilsettes sitronzest og maldonsalt. Tindvedbær vendes i melis og brukes som topping.
Krumkaker
ca. 6-8 krumkaker
1 egg
60 g sukker
60 g hvetemel
60 g smeltet smør
kardemomme og muskat
Lag eggedosis av sukker og egg. Vend inn mel, så smør. La det svelle i ca. en halv time. Stek dem lett gylne i krumkakejern og form dem rundt en krumkakepinne. Spises helst samme dagen.