Soppkraft
500 g sjampinjong
3 banansjalottløk
½ gulrot
1 ½ l kyllingkraft
1 ts hel sort pepper
2 laurbærblad
Skjær opp soppen i skiver. Finhakk løken, tilsett resten av ingrediensene og kok dette sakte opp. Sett suppen på svak varme og la den trekke til det er god smak på kraften. Mos den med en stavmikser og sil den gjennom et klede. Et godt tips er å sile den først uten klede, da går det litt fortere når du bruker klede andre gang.
Linser
100 g røde linser
1 banansjalottløk
3 dl hvitvin
3 dl kyllingkraft, utblandet med litt vann etter smak
1 stjerneanis
1 ts salt
Kok opp hvitvin og kyllingkraft med løk, salt og anis og la det koke i 5 minutter. Slå denne kraften over linsene og la dette stå i romtemperatur. Kok linseblandingen opp med kraften til de er møre.
Kongekrabbe og haneskjell
100 g shitakesopp kuttes fint og tynt
100 g haneskjell
Kok opp 1 l vann med 1 ts salt og trekk dette til side. Ha haneskjellene i kraften i 2 minutter. Ta dem ut og legg dem i suppen ved servering.
70 g sellerirot eller stangselleri
120 g kongekrabbe
Sellerien skjæres i små terninger og has i suppen. Kongekrabben renses, stekes og krydres med salt og pepper. Anrett suppen i en dyp tallerken eller liten kjele med kongekrabben i skallet på kanten. Pynt gjerne med spirer.