Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Soppsuppe, linser, haneskjell og kongekrabbe

Soppsuppe, linser, haneskjell og kongekrabbe>

Soppkraft

500 g sjampinjong 

3 banansjalottløk

½ gulrot

1 ½  l kyllingkraft

1 ts hel sort pepper

2 laurbærblad

 

Skjær opp soppen i skiver. Finhakk løken, tilsett resten av ingrediensene og kok dette sakte opp. Sett suppen på svak varme og la den trekke til det er god smak på kraften. Mos den med en stavmikser og sil den gjennom et klede. Et godt tips er å sile den først uten klede, da går det litt fortere når du bruker klede andre gang.

 

Linser

100 g røde linser

1 banansjalottløk

3 dl hvitvin

3 dl kyllingkraft, utblandet med litt vann etter smak

1 stjerneanis

1 ts salt

 

Kok opp hvitvin og kyllingkraft  med løk, salt og anis og la det koke i 5 minutter. Slå denne kraften over linsene og la dette stå i romtemperatur. Kok linseblandingen opp med kraften til de er møre.

 

Kongekrabbe og haneskjell

100 g shitakesopp kuttes fint og tynt

100 g haneskjell

 

Kok opp 1 l vann med 1 ts salt og trekk dette til side. Ha haneskjellene i kraften i 2 minutter. Ta dem ut og legg dem i suppen ved servering.   

 

70 g sellerirot eller stangselleri 

120 g kongekrabbe

 

Sellerien skjæres i små terninger og has i suppen. Kongekrabben renses, stekes og krydres med salt og pepper. Anrett suppen i en dyp tallerken eller liten kjele med kongekrabben i skallet på kanten. Pynt gjerne med spirer.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev