Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Soyamelk, sjøkreps og miso

Soyamelk, sjøkreps og miso >

Soyamelk, sjøkreps og miso 

 

Soyamelk «papir»

200 g soyabønner

600 g vann til bløtlegging

400 g vann til å trekke i

 

 

Dag 1

Legg soyabønner i bløt over natten i 600 g vann.

 

 

Dag 2

Kjør opp soyabønner på thermomikseren, ha det i en kjele og kok opp.

Sil av i en ny kjele, la det stå og trekke på 70 °C i en kjele på 30 cm i diameter til det danner seg en snerk.

Når snerken er tykk nok, trekk den forsiktig av og legg den på et bakepapir med formfett. Del arket i to, rull forsiktig opp og tørk det på 65 °C over natten.

 

 

Dag 3

Ta ut snerken og friter den på 150 °C. Legges på et tørt klede og avkjøles.

 

 

Syltet sitron-zest

1 sitron

10 g sukker

1,7 g salt

 

Skjær zest av sitronen med et zest-jern, sørg for å få så lange strimler som mulig.

 

Blansjer dem tre ganger med nytt vann hver gang. Ha dem i en beholder. Bland juicen fra en sitron med sukker og salt, og hell over. La det stå i minimum fire timer.

 

 

Syltet løk

1 salatløk

1 ts korianderfrø

1 ts fennikelfrø

1 stjerneanis

100 g epleeddik

75 g vann

40 g sukker

 

Snitt løken tynt i rundinger, og ha i en boks. Kok opp resterende og hell over. La det trekke over natten i kjøleskapet.

 

Misomajones

1 eggeplomme

70 g solsikkeolje

20 g mørk misopaste

sitron og salt, etter smak

 

Kjør sitronsaft, misopaste og eggeplomme med stavmikser. Spe på med oljen til tykk majones. Smak opp med salt og sitronsaft.

 

 

Sjøkreps

Rens sjøkrepshaler, del sjøkrepsen i to, men ikke kutt hele veien ned til halen, Den skal fortsatt henge sammen. Spre den ut og del igjen i to.

 

Legg frem sjøkreps, fritert soyamelk, løk, sitron, misomajones, finkuttet gressløk, alium-blomst uten stilk. Start med å rulle sjøkreps, sitron og løk rundt snerken og gratiner i ovnen med grillfunksjon i ca. 30-45 sekunder.

 

Anrett rullen på en tallerken og dryss over gressløk og alium-blomst og server med majones.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev