Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sprø potetvaffel med kveite og rognkjeksrogn

Sprø potetvaffel med kveite og rognkjeksrogn>

Vaffelrøre

250 g mel

1 ts bakepulver

1 ss sukker

270 g tjukkmjølk

100 g H-melk

1 egg

50 g nøttesmør

1 klype salt

 

Bland alt tørt i blender og spe i alt det våte. La det svelle i 30 minutter. Stek i så dypt vaffeljern som mulig. Avkjøl og friter før servering.

 

 

Røkt kveite

Varmrøyk kveitefilet på 80 °C til 42 °C i kjernetemperatur, og avkjøl.

 

 

Hjemmelaget majones

2 eggeplommer

5 g Dijon sennep

5 g sitronjuice

5 g salt

50 g vann

4 dl olje

 

 

Kveiteremulade

røkt kveite

200 g Nyr

400 g hjemmelaget majones, eller bare Mills

1 potte gressløk

1 sjalottløk

30 g stikkelsbær

sitronzest og salt, etter smak

 

Bland Nyr og majones og rør inn ønsket mengde røkt kveitefilet.

Finhakk løk og stikkelsbær og bland alt til en remulade. Smak til med salt og revet sitronskall. Pynt med rognkjeksrogn eller løyrom, samt tynnskåret reddik. 

 

 

  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev