Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Stekt og innlagt sild

Stekt og innlagt sild>

 1 ss salt

75 g sukker

1,5 dl eddik, 7%

½ dl sitronsaft

3 dl vann

1 ts sort pepper

1 ts allehånde

2 sjalottløk i tynne ringer

litt dillstilker

2 laurbærblader

 

Kok opp alle ingredienser og trekk gryta til side.

 

6 ferske sildefileter, uten skjell

hvetemel

1 egg

brødkrumme

salt og pepper

smør til steking

 

Krydre og paner skinnsiden av silden i mel, egg og deretter brødkrumme. Stek silda på skinnsiden i smør til den er sprø og gyllen. Legg filetene i et litt dypt og kvadratisk fat. Hell over marinaden mens den er lun slik at fisken trekker ferdig i laken. La dette ligge i minimum 2 døgn.  

 

Til servering

Rugbrød

Ribbefett

Revet pepperrot

Rødløk

Eggeplommer

Dill og gressløk

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev