Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Strandkrabbesuppe og friterte krabbekaker

Strandkrabbesuppe og friterte krabbekaker>

3 kg strandkrabbe

3 gulrot

3 kepaløk

2 stilker stangselleri

1 ts koriander

2 stjerneanis

3 laurbærblad

2 ss tomatpure

500 g hermetiske plommetomater

1 liter hvitvin

½ liter fløte

200 g utensaltet smør

1 dl olivenolje

sitronsalt og salt

 

Fin frem en stor kjele, ha i krydder og  rist dette litt. Legg i strandkrabben og stik til de er blitt gyllenrød Ha i grønnsaker, tomatpure og plommetomatene, fres dette i ca 5minutter.

Fyll på på vann til det akkurat dekker og la det få et oppkok. Skru ned varmen og la det putre i ca 40 minutter, sil av kraften og reduser den 1/3 . Bruk en stavmikser og monter med fløte, smør og olje Smak til med salt og sitronsaft, evt litt cayennepepper.

 

Krabbekaker

400 g kokt kongekrabbe kjøtt eller taskekrabbe

400 g kål

1 rød chili

2 ss smør

salt,  sitronsaft og finrevet skall

 

Varm opp en kjele ha i smør og smelt det, ha i kålen og stek den til den har falt sammen og fått litt farge. Ha i finhakket chili og krabbekjøtt.

Smak til med sitronsaft, salt og finrevet sitronskall.

 

Tykk hvit saus

500 g melk

60 g hvetemel

60 g smør

 

Kok opp melken,fres smøret i en kjele, når smøret slutter og boble har du i mel, og freser det hvitt. Spe så på med den varme melken, la dette stå og småputre i ca 20 minutter med jevnlig omrøring. Smak til med litt muskatnøtt og finrevet sitronskall. Vend så inn litt av den hvite sausen i krabbe og kålblandingen, viktig at det ikke blir for løst, så trenger sikkert ikke å ha i alt av den hvite sausen. Avkjøl og rull opp ca 6 cm tykke pølser i klingfilm,  legg de i fryseren. Kutt pølsen opp i skiver på ca 2 cm, og ha den igjen i fryseren.

 

Panering

500 g eggehviter

200 g hvetemel

200 g panco

 

Ha de fryste krabbekakene først i melet, så rett i eggehviten, ta opp av eggehviten og ha så i pancoen. Gjenta dette en gang til. Friteres på 180°C til de er gyllen brune og varme igjennom. Serveres gjerne med tynne skiver av fennikel og biter av kongekrabbe eller taskekrabbe.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev