Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Syltet makrell, persille, sennepsvinaigrette og sitrongelé

Syltet makrell, persille, sennepsvinaigrette og sitrongelé >

Syltet makrell

1,5 dl hvitvinseddik

40 g sukker

10 g salt

6 g svart pepper

6 einerbær

1 sjalottløk

2 persillekvaster

 

Kok opp laken og avkjøl. Legg fersk makrell i blandingen over natten.

 

Sitrongelé

6 sitroner

vann, sukker og 16 g agar agar

 

Skrell 3 sitroner og hell juicen fra disse i en kjele sammen med sitronskallet. Fyll opp med vann til du har 1 liter væske. Kok opp, fjern sitronskallet og smak til med sukker. La blandingen koke og ha i agar agar. Kok i to minutter under omrøring.

Sett i kjøleskap og la det stivne over natten. Kjør med thermomix og smak til med frisk sitronsaft.

 

 

Sennepsvinaigrette

20 g sherryeddik

20 g Dijon sennep

20 g hele sennepskorn

50 g olivenolje

50 g vanlig olje

salt etter smak

 

Bland alt og kjøre opp med stavmikser.

 

Persilleolje

150 g persille

50 g spinat

5 dl solsikkeolje

10 g salt

 

Ha blandingen i thermomix i 5 min på 90 °C. Om mulig, la det stå i en bolle over natten. Deretter siles blandingen gjennom et klede.

 

Persillepuré

persille, rester fra persilleoljen

200 g vann

1 % salt

0,2 % xantan

 

Kjør alt opp i thermomix i 15 minutter og passer gjennom en siphon. Sett i kjøleskapet.

 

Syltet saus til anretning

Spar noe av syltelaken fra makrellen og bland med litt persilleolje.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev