Tortillalefser
240 g mais mel, Maseca
3 ½ dl vann
¼ ts salt
Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no
tartar av røkelaks, salmalaks, gravet ørret og gulbeter
en bit røkelaks
en bit gravet ørret
en bit salmalaks
2 dl sitron- og sennepsmajones
3 cornichons, skåret i terninger
1 hakket rødløk
6 hakkede store og finhakkede kapers
sylta gule beter, i strimler
dill og gressløk
sitron, salt og pepper etter smak
Skjær laks og ørret i passe små biter. Finhakk rødløk, cornichons og kapers. Lag en majones smakt til med litt grov sennep og sitron. Legg skiver av bakte gulbeter i en kaldlake av vann, eddik, sukker og salt. La dem marinere. Tørk av på papir og skjær i brunoise eller strimler. Server tartaren med majones, gressløk og urter i tortillalefsa.