Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Tortilla med laks og ørett-tartar

Tortilla med laks og ørett-tartar >

Tortillalefser

240 g mais mel, Maseca

3 ½ dl vann

¼ ts salt

 

Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no 

 

tartar av røkelaks, salmalaks, gravet ørret og gulbeter

en bit røkelaks

en bit gravet ørret

en bit salmalaks

2 dl sitron- og sennepsmajones

3 cornichons, skåret i terninger

1 hakket rødløk

6 hakkede store og finhakkede kapers

sylta gule beter, i strimler

dill og gressløk

sitron, salt og pepper etter smak

 

Skjær laks og ørret i passe små biter. Finhakk rødløk, cornichons og kapers. Lag en majones smakt til med litt grov sennep og sitron.  Legg skiver av bakte gulbeter i en kaldlake av vann, eddik, sukker og salt. La dem marinere. Tørk av på papir og skjær i brunoise eller strimler. Server tartaren med majones, gressløk og urter i tortillalefsa.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev