Tomatconsommé
1 kg tomat
2 potter estragon
1 bunt persille
2 plater gelatin
3 dl nøytral olje
Kjør opp tomat og ½ potte estragon i kjøkkenmaskin og sil i et fint klede over natten. Da får du en klar buljong. Bløtlegg gelatin. Ta 2 dl av buljongen og smak den til med salt før den lunes forsiktig. Tilsett gelatin til den er smeltet og avkjøl. Kjør opp estragon, persille og olje i kjøkkenmaskin i 4 minutter til en fin puré.
Varm forsiktig uten å røre for mye til det skiller seg. Sil av i et fint klede.
Røkt makrell
5 makreller
salt og sukker, 40/60
tørre einerkvister
4 skiver toastbrød
2 egg
50 g fint revet parmesan
2 ss smør
kjørvel, brønnkarse og rød oxalis
Fileter makrellen og sukkersalt filetene natten over. Skyll filetene og legg med skinnsiden ned på rist. Varmrøyk makrellen i ovnen på 60 °C med einerkvister i 10-15 minutter til en fin røyksmak og til fisken er fint varmebehandlet. Dra av skinnet og passer filetene igjennom en tammis eller en fin sil til du har en røkt makrellpaste.
Skjær av skorpen på toastbrødet, smør et lag med makrellpaste mellom skivene kant i kant. Kjør opp eggene med en stavmikser og vend toasten i det, så i fint revet parmesan. Stek i smør til den er gyllen på begge sider. Topp tilslutt med friske urter.