Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Tomatsild og purresild

Tomatsild og purresild>

Tomatsild

Silda smaker også deilig med kalde, kokte egg og karrisalat som lages av currymajones tilsatt kokt makaroni – da blir det dansk stemning!

5-6 store kryddersildfileter, klare til bruk

½ dl eddik, 7%

2 ss vann

1 dl sukker

2 laurbærblader

1 ts grovhakket sort pepper

½ dl tomatpuré

½ dl solsikkeolje

2 løk, i tynne skiver

4 ss dill, hakket

 

Kok opp vann, sukker, eddik, laurbærblader og pepper og la det kjøle seg ned i kjelen. Har du dårlig tid, sett kjelen i isvann. Når laken er blitt lun, bland inn tomatpuré og olje. Løken renses, kuttes og blandes i marinaden.

Sett dette kjølig mens silden prepareres; filetene skylles lett i kaldt vann og tørkes. Del i jevne biter, 2-3 cm brede og legg dem i marinaden sammen med dillen. Legges i et kokt og avkjølt sylteglass og la det marinere i et døgn. Dette tar 20-30 minutter og silden er holdbar i 5-7 dager.

 

Purresild

 4 krydder- eller saltsildfileter, klare til bruk

1 purre, vasket og renset - bruk den lyse delen

1 bunt dill

 4 ss eddik, 7%

4 ss vann

1,5  dl sukker

½  ts  allehånde

1 ts hel sort pepper

2 laurbærblader

2 sitroner, saften av disse

 

Kok opp sukker, eddik, vann, pepper, allehånde og laurbærblader. Avkjøl og tilsett sitronsaften. I mellomtiden skjæres purren i tynne skiver, silden vaskes, tørkes og kuttes i biter ca 2-3 cm brede. Legg purre, sild og dill i et rent sylteglass som er kokt og avkjølt. Hell over laken og sett det kaldt til marinering i minst et døgn.Purresilden tar 20-30 minutter å lage og er holdbar i 5 dager.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev