Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Varmrøkt ørret og kirsebær

Varmrøkt ørret og kirsebær>

1 ørret

tørket kirsebærtre

salt og sukker, 40/60

500 g kirsebær

75 g sukker

1,5 dl vann

1 hode radiccio rosso

kirsebæreddik

50 g tapiokaperler

epleeddik

rød oxalis

 

Fileter ørreten og napp ut bein. Sukkersalt over natten og skyll av. Røyk filetene på rist i ovn. Vi foretrekker å bruke spon av kirsebærtre. Ta ut steinene av kirsebærene og kjør opp med vann, sukker og en klype salt.

Sil gjennom en fin sil og smak til. Riv bladene av radiccio rosso i passe biter og sylt dem i kirsebæreddik. Kok tapioka i kokende vann i 8 minutter og avkjøl i kaldt vann. Dekk med dobbelt så mye eddik som perler og la dem stå ute til eddiken er absorbert.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev