Forett / småretter Fjærkre Andeconfitsalat

Andeconfitsalat >

4 andelår

grovsalt

6 stilker timian

1 hvitløk 

1 liter solsikkeolje

4 hvite asparges 
4 vårløk

16 små cherrytomater

olivenolje

salt og sukker, etter smak

maldonsalt

2 hjertesalat

 

Dressing

4 eggeplommer

1 ss ramsløkspaste

1 ts epleeddik

1 ts dijonsennep

5 dl solsikkeolje

salt og sitron, etter smak

 

Legg andelårene på grovsalt i 5-6 timer og skyll godt av. Legg dem i en kjele med solsikkeolje, timian og hvitløk.

Kok på lav varme i 3-4 timer, eller til du ser at kjøttet slipper beinet. Eventuelt kan du sette hele kjelen med lokk i ovn på 85 °C over natten. 

Løft lårene forsiktig ut.

Ved servering varmes lårene opp på 160 °C i 10 minutter. Ta dem ut og legg dem under grillen på 200 °C i 5 minutter for å «crispe» dem opp.

 

Asparges og vårløk

Skrell asparges fra toppen og helt ned. Kutt av de 4 nederste centimeterne. Del dem i to og grill dem på snittsiden.

Fullfør stekingen i ovnen med litt olivenolje og maldonsalt. De skal være helt møre.

 

Cherrytomater

Del tomatene i to og legg dem på et stekebrett med snittflaten opp. Ha på litt olivenolje, salt og sukker. Stek dem på 120 °C i 30-40 minutter. 

 

Dressing

Pisk sammen eggeplommer, eddik, ramsløkspaste og sennep.

Pisk jevnlig og spe sakte inn oljen. Juster med litt vann om den blir for tykk. Smak til med salt og sitron, den skal være frisk.

 

Hjertesalaten

Del hjertesalaten i 4 «båter». Skjær vekk noe av stilken, men la det være igjen nok slik at de holder sammen. Ha over litt olivenolje og grill på høy varme.

Dette gjøres ved servering.

 

Crunch

Bland sammen 50/50 salt chips og sprøløk. Kjør dette grovt sammen.

Andelår, dressing og cherrytomater kan lages dagen før servering, eller to dager før om ønskelig.

Da slipper du å stå fast på kjøkkenet under hele besøket. Anrett som vist på bildet.

Denne retten passer ypperlig til grillfester osv.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev