Nyhet
Forett / småretter Fjærkre Andepølse med ovnsbakt løk og stjerneskudd

Andepølse med ovnsbakt løk og stjerneskudd>

ANDEPØLSE

100 g svinefett

lårkjøtt fra to andelår

andelever ca halve mengden av låret

1 hjerte

1 krås

 

Start med å skylle halsen på anden godt. Lag et snitt under nebbet og trekk ut spiserør og tunge. Rens kråsen. Kråsen kalles også for muskelmage og det er den største enheten i magesekken til fuglen. Mal sammen svinefettet, andeleveren, hjertet og kråsen to ganger med salt. Den gylne regel er at du skal bruke 16 g salt per kilo.

 

Neste skritt er å lage reduksjon. Hvitlø, løk og timian finhakkes og freses lett i pannen. Løken skal være blank. Tilsett rødvin og appelsinjuice og reduser til konsistensen er tykk og avkjøl.

 

Bland den kalde reduksjonen i farsen og fyll blandingen i andehalsen. Stek andehalsen i klaret smør på lav varme i 6-8 minutter. La andehalsen hvile i 10 minutter før den skjæres i pene skiver. Server med ovnsbakt løk.

 

 

REDUKSJON TIL FARSEN

2 fedd hvitløk

1 gul løk

2 kvister fersk rosmarin

1 dl rødvin

0,5 dl appelsinjuice

 

OVNSBAKT LØK

4 løk

Grovsalt

 

Lag et snitt i rota på løken og la skallet være på. Plasser løken på et ildfast fat med grovsalt og bak den i ca 30 minutter på 180° C.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev