Forett / småretter Fjærkre Tortilla med andelår, beter, rødkål og plommesaus

Tortilla med andelår, beter, rødkål og plommesaus >

Tortillalefser

240 g mais mel, Maseca

3 ½ dl vann

¼ ts salt

 

Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no 

 

Braiserte andelår

4 andelår

eplemost

2 knuste stjerneanis

2-3 nellikspiker

1 liten kanelbark

pepper og salt, etter smak

1 ss korianderfrø

1 liten knoll ingefær, i biter

2 fedd hvitløk

zest fra appelsin

krispy skinn

 

Legg andelårene i en ildfast form. Tilsett krydder og eplemost til det dekker og dekk formen med folie. Stek den på 150° C i tre timer eller til kjøttet slipper fra beinet. Avkjøl andekjøttet og dra av skinnet, rens og tørk dette. Skjær skinnet i tynne skiver og friter det raskt i nøytral olje. Legg skinnet på papir.

 

Plommesaus

1 dl ketjap manis

3 ss soyasaus

2 dl plommer, uten steiner, kan også bruke blå druer

2 dl vann

2 ss brunt sukker

1 finhakket fedd hvitløk

1 finhakket sjalottløk

½ hakket rød chili

litt finhakket ingefær

2 knuste nellikspiker

2 stjerneanis

5 knuste pepperkorn

1 ss olje

4 ss riseddik

 

Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær og fres i olje. Tilsett stjerneanis, pepper og nellikspiker. Fres videre og tilsett brunt sukker. Ha i plommer, ketjap manis og vann og smak til med soyasaus. La sausen redusere og smak til med riseddik. Sausen skal være søt, så juster med brunt sukker eller honning. Når den har riktig konsistens og smak siles den av.

 

Bakte beter

2 gulbeter

2 rødbeter

½ kg grovt salt

 

Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form. Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1-1 1/2 time i ovnen på 220 °C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom. Bruk hansker og ta av skallet når de er avkjølt. Skjær i ønskede biter.

 

Rødkål

1 rødkål

smør

1 dl rosiner

1 ts kumminpulver

1 ts knust stjerneanis

pepper, etter smak

2 dl creme de cassis eller solbærsaft og litt rødvin

saft av en appelsin

 

Kutt ett rødkålhode i små fine strimler. Ha litt smør i en gryte og fres rødkålen lett. Tilsett rosiner, kumminpulver, knust stjerneanis og pepper. Rør rundt. Hell på creme de chassis og litt rødvin til det dekker kålen. Press over en appelsin. La det koke ca. 1 time. Er det mye væske i gryten, kan lokket tas av slik at noe av væsken fordamper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev