Forett / småretter Fjærkre Friterte andeegg, skinke og jordskokk

Friterte andeegg, skinke og jordskokk >

4 andeegg

300 g brødkrumme eller brødsmuler

2 vanlige egg

4 andeegg, kan også bruke vanlige egg, men da forandres koketiden

4 jordskokker

8 skiver spekeskinke

50 g smør

1 liter rapsolje

1 dl hvitvin

1 sjalottløk

2,5 dl fløte

litt gressløk

 

Kok opp vann i en kjele som rommer alle eggene. Legg dem forsiktig ned i det kokende vannet med en spiseskje. Eggene skal koke i seks minutter for så å avkjøles i kaldt vann, vanlige egg tar fem minutter. Skrell eggene forsiktig når de er avkjølt. Lettpisk de vanlige eggene og vend andeeggene i disse før du ruller dem forsiktig i brødkrumme.

Sett de ferdig panerte eggene til avkjøling i ca 1 time i kjøleskap.  

 

Saus

Finhakk en sjalottløk og kok ned til halvparten med vinen. Skrell og kutt tre av jordskokkene i små terninger. Hell fløten og jordskokkene i vinen og la det koke forsiktig ned til halvparten av væsken. Smak til med salt og pepper og sil sausen.

 

Fritert jordskokk

Varm opp oljen. Høvl den siste jordskokken i tynne skiver før du friterer under stadig omrøring på maks 180 °C. Når jordskokkchipsene er gylne, tas de opp og avkjøles på litt kjøkkenpapir for deretter å saltes lett.

 

Friterte egg

Behold temperaturen på oljen og friter eggene til de blir gylne. Legg dem på kjøkkenpapir. Anrett de friterte eggene i en litt dyp tallerken og legg på skiver av spekeskinke.Dryss over de friterte jordskokkene, og avslutt med å skumme den varme sausen med en stavmikser. Legg på det luftige jordskokkskummet. Pynt med gressløk.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev