4 andeegg
300 g brødkrumme eller brødsmuler
2 vanlige egg
4 andeegg, kan også bruke vanlige egg, men da forandres koketiden
4 jordskokker
8 skiver spekeskinke
50 g smør
1 liter rapsolje
1 dl hvitvin
1 sjalottløk
2,5 dl fløte
litt gressløk
Kok opp vann i en kjele som rommer alle eggene. Legg dem forsiktig ned i det kokende vannet med en spiseskje.
Eggene skal koke i seks minutter for så å avkjøles i kaldt vann, vanlige egg tar fem minutter.
Skrell eggene forsiktig når de er avkjølt.
Lettpisk de vanlige eggene og vend andeeggene i disse før du ruller dem forsiktig i brødkrumme.
Sett de ferdig panerte eggene til avkjøling i ca 1 time i kjøleskap.
Saus
Finhakk en sjalottløk og kok ned til halvparten med vinen. Skrell og kutt tre av jordskokkene i små terninger. Hell fløten og jordskokkene i vinen og la det koke forsiktig ned til halvparten av væsken. Smak til med salt og pepper og sil sausen.
Fritert jordskokk
Varm opp oljen. Høvl den siste jordskokken i tynne skiver før du friterer under stadig omrøring på maks 180 °C. Når jordskokkchipsene er gylne, tas de opp og avkjøles på litt kjøkkenpapir for deretter å saltes lett.
Friterte egg
Behold temperaturen på oljen og friter eggene til de blir gylne. Legg dem på kjøkkenpapir. Anrett de friterte eggene i en litt dyp tallerken og legg på skiver av spekeskinke.Dryss over de friterte jordskokkene, og avslutt med å skumme den varme sausen med en stavmikser. Legg på det luftige jordskokkskummet. Pynt med gressløk.