Nyhet
Forett / småretter Fjærkre Røkt kalkunhjerte med kirsebær, mandler og løkchips

Røkt kalkunhjerte med kirsebær, mandler og løkchips>

12 hele kalkunhjerter

ca 250 g kirsebær, uten stein

1 gul løk

2 små rødbeter

100 g rista mandler

1 ss dijon sennep

bladpersille

sukker

hvitvinseddik

røkespon

 

 

Rens hjertene fri for hinner og overflødig fett. Lag en sukker/salt blanding på 70 g salt og 30 g sukker.

Vend hjertene i denne blandingen og la dem ligge i ca. 10 minutter. Skyll godt og tørk. Kaldrøkes i ovn i ca. 20 minutter. Legg kirsebær i en liten kasserolle. Ha over 2 ss sukker og la dem trekke på lav varme til væsken kommer ut. Avkjøles.

Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker og 3 dl vann. Kutt løken i syltynne skiver på en mandolin og trekk den i laken i ca. 10 min. La det renne godt av på kjøkkenpapir og spre dem jevnt utover på en silikonmatte. Tørk/stek dem på ca. 115 °C til de er blitt gylne og sprø.

Plukk av bladene på persillen og friter dem i olje på 150 °C. Skrell og skiv rødbetene i tynne skiver. Friter noen av skivene i olje på 150 °C og kutt resten i tynne strimler.

Ha strimlene i isvann slik at de holder seg sprø. Stek hjertene i varm panne og avslutt med en klatt smør.  Del i to og server lune med kirsebær, litt dijonsennep og hakkede mandler.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev