Nyhet
Forett / småretter Fjærkre Steambuns med kylling

Steambuns med kylling>

13 g gjær

80 g sukker

30 g melkepulver

1 ts bakepulver

30 g fett, gjerne smeltet fett fra Iberico gris

10 g grov salt

255 g vann

450 g mel

 

Bland gjær, sukker, bakepulver og melkepulver.

Varm opp vannet til kokepunktet og smelt fett og salt. Bland sammen fett og salt og tilsett mel.

Det er best å lage deigen dagen før og la den stå i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen på kjøkkenken i ca 1/2 cm tykkelse og stikk rundinger med en ring eller et ølglass.

Det er viktig at det er nok mel på benken. La det heve i ca 2 timer i romtemperatur.

Steam ved 100 °C i 4-6 minutter.

Hvis du ikke har en steamovn, kan du kjøpe bambus-steamer.

De er billige og bra, og fås på fleste Asia-butikker. 

Deigen blir til ca 40 steambuns og de kan varmes opp i ca 2 minutter før bruk.

Server dem til pulled pork, kylling, and eller annet sammen med frisk salat, grønnsaker og urter.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev