Nyhet
Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade ROGNEBÆRGELE

ROGNEBÆRGELE>

1 kg rognebær

½ kg pærer

1 kg sukker

2 dl eddik

2 dl vann

litt muskatplomme

en knivsegg kanel

noen kryddernelikker og noen frø allehånde

 

Bærene knuses og has i en krukke. Sett krukken i en gryte med vann og kok til bærene har saftet seg. Sil gjennom et klede og mål ut mengden. Til en liter saft tilsettes 1 kg sukker. Sukkeret løses opp med vannet og skummes før bærsaften tilsettes. La det småkoke og skum underveis. Geleen er ferdig når den stivner ved avkjøling. Prøv om en dråpe henger igjen på skjeen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev