2 blomkålhoder
1 potte brønnkarse
100 g smør
1 ts miso
1 neve høy
salt og sitron, etter smak
Del smør i terninger og legg det på et brett i ovnen. Ha høy i en boks som det går an å lukke, men som tåler varme. Tenn på høyet og kvel flammen med lokket.
Putt boksen i ovnen, åpne lokket og lukk ovnen raskt. Etter 10 minutter åpner du ovnen, og gjentar prosessen.
For å lage røkt smørsaus, kok opp 2 ss melk og visp inn smørterninger litt etter litt til alt smøret er vispet inn. Smak til med salt og sitron.
Del blomkålhodene og sorter de store blomkålbukettene fra resten. Ta de to største bukettene til å lage tynne skiver.
Spar minimum tre blomkålbuketter til karamellisering per person. Ta alle de minste bitene i en kjele som du koker med melk til de er
møre og kjøres på hurtighakker til en glatt puré. Smak til med miso.