Forett / småretter Grønnsaker og sopp Emmerbrødchips, nøttekrem, Gamalost og skogsyre

Emmerbrødchips, nøttekrem, Gamalost og skogsyre >

4 emmerbrødchips 

1 slangeagurk

100 g nøttekrem med gamalost

 

Stek tynne skiver eller ringer av emmerbrød i litt norsk rapsolje på 185 °C i  10 minutter. Skrell agurken, salt den i 20 minutter og vakumer den i minst 1 time. Kutt agurken i firkanter og bruk en parisienneskje for å grave et hull. Fyll dem med nøttekrem og dander med friterte sjalottløkbiter og urter.

 

Emmerbrød

600 g emmermel

400 g hvetemel

15 g salt

160 g lys surdeig

 

Dag 1

Bland melet sammen og la det stå minst 1 time. Bland deretter salt og surdeig inn i deigen. La deigen stå ute over natten dekket med plastfilm.

 

Dag 2  

Når deigen har hevet, knas den godt før man fyller i stekeformene. Når deigen har hevet igjen etter minst 2 timer, stekes brødet på 230 °C i 10 minutter, deretter på 190 °C i 25 minutter.

 

Nøttekrem med Gamalost

1 eggeplomme

20 g brunet smør

20 g frosset og revet Gamalost

100 g rømme

 

Pisk opp eggeplommen med rømme og brunet smør over vannbad. Smak til med revet Gamalost og  avkjøl.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev