Guacamole
2 avokado
2 klyper salt
saften fra 1 lime
2 ss finhakket rødløk
½ finhakket grønn chili
1 ss finhakket koriander
Hakket tomatkjøtt etter smak
gjerne litt litt avokado-olje
Klargjør alle ingrediensene og mort dem sammen i en stor morter. Smak til med lime og salt og topp med frisk koriander. Serverer straks.
Friterte tortillas av sort mais
Det går selvsagt fint og bruke vanlig maismel men ekstra kult med mel fra blå mais som her men kan være vanskelig å få tak i.Bland maismel og salt i en bakebolle.
Tilsett 2 1/2 dl vann, en halv dl om gangen mens du rører.
Kna deigen i en bolle og tilsett mer vann. 1 ss om gangen, til deigen er fast og ikke henger fast i bollen.
Del deigen i fire deler. Kjevle ut hver del mellom bakepapir til en stor tynn leiv, ca 1/2 mm og skjær ut sirkler med en passende mal.
Legg sirklene med bakepapir mellom. Varm en stekepanne og stek hver tortilla 2 minutter på hver side. De skal ha en anelse farge på undersiden.
Tortillas friteres og da får man små sprø chips av mais også kalt nachos og totopos.