Forett / småretter Grønnsaker og sopp Gulbete og yuzu

Gulbete og yuzu>

2 store gulbeter

yuzutapioca

sitrussmør

50 g ristede solsikkekjerner

hakket sjalottløk og gressløk, 2 ss av hver

solsikkeskudd

røkt ørretrogn

salt, røkt olje

 

Varm opp gulbetene i ovn på 180 °C i ca. 5 minutter, vend med litt røkt olje, dryss med pulver fra skallet og salt litt. Varm opp ca. 1 dl av sitrussmøret med 1 dl yuzutapioca. Tilsett røkt ørretrogn, solsikkekjerner, sjalottløk og gressløk.

Legg en stor skje med sausen på en varm tallerken, topp med 6-7 biter med grillet gulbete, 3 skiver syltet bete og litt solsikkeskudd.  

 

 

Sitrussmør

150 g smør

skall av 1 appelsin og 1 sitron med skall

 

Kok opp smøret og skum av. Legg i sitrusskallet og trekk på lav varme i 1 time og sil av.

 

 

Yuzutapioca

100 g tapiocaperler

ca. 2 dl fersk yuzujuice

 

Kok opp ca. 3 l vann og kok tapiocaperlene som pasta til de har en liten hvit kjerne. Sil av og skyll i rennende kaldt vann i 2 minutter. Legg i tapiocaen i en bolle og dekk med litt yuzujuice. Smak til med litt salt. Sett det kaldt i minst 2 timer. Tapiocaen trekker til seg væsken. Tilsett mer yuzujuice om nødvendig til alt er trukket opp.

 

Grillet gulbete

Grill gulbetene på kullgrill til de er helt svarte rundt hele. Bak dem videre i ovn på 140 °C til en kjernetemperatur på 95 °C. Sett til avkjøling. Skrell betene og tørk det brente skallet i dehydrator. Lag pulver av skallet. Kutt opp betene i små ulike formede biter på ca. 3 x 3 cm.

 

Røkt ørretrogn

50 g ørretrogn

røykspon

 

Kaldrøyk rognen i ca. 30 minutter og kjøl ned.

 

Syltet gulbete

2 små gulbeter, skrelt og skivet tynt på mandolin

syltelake, bruk den samme som til pære

 

Mariner betene i kald lake i 24 timer.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev