FOTO stian broch
KOKK jimmy øien, mads Revheim-skjolden, andre Grude Christiansen og vibeke Tomasseny
APPETITT 2/2019
Gulrotsyltelake
1 dl gulrotjuice
2 sitroner
5 g søl
Gulroten fryses ned for å forandre konsistensen og syltelaken kokes opp. Gulroten trekkes i den over natten.
Gulrotkrem
3-4 gulrøtter
3-4 ss smør
1 ts tahini
1 klype salt
solsikkekjerner og sesamfrø, mengde etter smak
Gulroten kuttes i medium biter og kokes møre i litt vann. Kjøres opp på blender med tahini, salt og smør.
Dashi
1 ark Kombu
litt søl
3 dl vann
Kok opp vannet og ta det av varmen. Tilsett alle ingrediensene og la det stå og trekke i ca. en time. Man kan også bruke grønnsaksrester og trekke sammen med tangen.
Smak til med sitron og salt. Solsikkekjernene stekes i smør til de er gylne. Sesamfrø ristes i tørr panne til de er gylne.