Forett / småretter Grønnsaker og sopp Gulroten, Gulrotkrem og dashi

Gulroten, Gulrotkrem og dashi >

Gulrotsyltelake

1 dl gulrotjuice

2 sitroner

5 g søl

 

Gulroten fryses ned for å forandre konsistensen og syltelaken kokes opp. Gulroten trekkes i den over natten.

 

 

Gulrotkrem

3-4 gulrøtter

3-4 ss smør

1 ts tahini

1 klype salt

solsikkekjerner og sesamfrø, mengde etter smak

 

 

Gulroten kuttes i medium biter og kokes møre i litt vann. Kjøres opp på blender med tahini, salt og smør.

 

 

Dashi

1 ark Kombu

litt søl

3 dl vann

 

Kok opp vannet og ta det av varmen. Tilsett alle ingrediensene og la det stå og trekke i ca. en time. Man kan også bruke grønnsaksrester og trekke sammen med tangen.

 

Smak til med sitron og salt. Solsikkekjernene stekes i smør til de er gylne. Sesamfrø ristes i tørr panne til de er gylne.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev