Forett / småretter Grønnsaker og sopp Gulrøtter, byggryn og nyr

Gulrøtter, byggryn og nyr >

8 gulrøtter

200 g byggryn

finhakket persille

4 ss Nyr-ost  

salt og sitron etter smak

 

Skrell gulrøttene forsiktig og behold den grønne toppen. Kok dem i godt saltet vann, avkjøl raskt i isvann og tørk dem godt. Stek gulrøttene på svak varme i panne med smør til de får en fin gyllen farge. Krydre med salt og pepper. Pass på å snu gulrøttene i pannen slik at alle sider blir jevnt stekte. Legg byggryn i vann dagen før. Kok dem møre i lett saltet vann med litt løk, laurbærblad og gulrot. Grynene blandes med vinaigrette, finhakket persille og smakes til med salt og pepper. Anrett gulrøttene på et fat og topp dem med biter av Nyr-ost, byggryn og grovkuttet dill. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev