Forett / småretter Grønnsaker og sopp Jordskokk, søl og eple

Jordskokk, søl og eple>

Jordskokk og tang

4 store, skrubbede jordskokker

100 g kokt bobletang

100 g nøytral olje

skall av ½ sitron

salt etter smak

 

Vakumer alt sammen og bak i ovnen på 65 °C i ca 2 timer. Dette kan også gjøres i kjele, men da trenger man gjerne litt mer olje. Kutt gjerne jordskokkene på forhånd. Når de er møre, kuttes de i tynne skiver og stekes gylne på en side i panne.

 

Jordskokk og eple

200 g skrelt jordskokk

1 skrelt eple

2 sjalottløk

50 g smør

2 dl fløte

2 dl melk

1 ss cremè fraîche

sitron etter smak

 

Kutt alt i biter og stek i kasserolle i smør til jordskokkene begynner å bli gylne. Hell på fløte og melk og kok til mørt. Kjør på blender og ha i Cremè fraîche. Smak til med sitron og salt. Sil gjennom fin sil og ha på shiphon. Tilsett 2 patroner. Rist godt!

 

Puffet byggrynchips

Kok byggryn i mye vann til de er helt myke. Dette tar ca 1 time. Stryk utover silikonmatte, ca 3-4 mm tykt. Blir de for tynne vil de ikke puffe. Tørkes på ca 70 °C til de er helt tørre. Friteres på 200 °C.

 

Eplebånd

1 eple

1 vakumpose

2 ss eplejuice

1 ss sitron

 

Høvle eplene i tynne skiver, her er det brukt en spesial båndmaskin. Ha dette i vakumpose sammen med juicen. Vakumer 100%. Fukt søl i litt vann. Legg jordskokk i bunn, og riv opp søl på jordskokken. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev