Jordskokk og tang
4 store, skrubbede jordskokker
100 g kokt bobletang
100 g nøytral olje
skall av ½ sitron
salt etter smak
Vakumer alt sammen og bak i ovnen på 65 °C i ca 2 timer. Dette kan også gjøres i kjele, men da trenger man gjerne litt mer olje. Kutt gjerne jordskokkene på forhånd. Når de er møre, kuttes de i tynne skiver og stekes gylne på en side i panne.
Jordskokk og eple
200 g skrelt jordskokk
1 skrelt eple
2 sjalottløk
50 g smør
2 dl fløte
2 dl melk
1 ss cremè fraîche
sitron etter smak
Kutt alt i biter og stek i kasserolle i smør til jordskokkene begynner å bli gylne. Hell på fløte og melk og kok til mørt. Kjør på blender og ha i Cremè fraîche. Smak til med sitron og salt. Sil gjennom fin sil og ha på shiphon. Tilsett 2 patroner. Rist godt!
Puffet byggrynchips
Kok byggryn i mye vann til de er helt myke. Dette tar ca 1 time. Stryk utover silikonmatte, ca 3-4 mm tykt. Blir de for tynne vil de ikke puffe. Tørkes på ca 70 °C til de er helt tørre. Friteres på 200 °C.
Eplebånd
1 eple
1 vakumpose
2 ss eplejuice
1 ss sitron
Høvle eplene i tynne skiver, her er det brukt en spesial båndmaskin. Ha dette i vakumpose sammen med juicen. Vakumer 100%. Fukt søl i litt vann. Legg jordskokk i bunn, og riv opp søl på jordskokken.