Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Kålchips av fermentert kinakål

Kålchips av fermentert kinakål >

2 kg kinakål

20 g salt

vann

 

Kutt kinakålen på langs og legg den under rennende kaldt vann slik at det ikke er igjen noe urenheter. Vakumer kålen med en 2 % saltlake beregnet ut i fra hvor mye kål som legges i hver pose. La de vakumerte posene stå i romtemperatur i 1 uke.

Deretter legges kålen i en lufttett beholder i ca. 2-3 uker. Tiden avhenger av temperatur og værforhold. Kålen kuttes til og legges i en dehydrator i minst 12 timer.

 

Sølmajones

1 god neve søl

2 egg

ca. 1 l mild olje

salt og sitron etter smak

 

Bløtlegg sølen i rikelig med vann. Legg sølen i en kjøkkenmaskin sammen med noe av vannet. Kjør dette til det blir en fin paste. Knekk i egg og kjør videre i ca. 30 sekunder. Skru ned hastigheten og spe med olje til rett tykkelse. Majonesen smakes til med salt og syre.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev