4 store løk
160 g siktet hvetemel
3 ss maisenna
1 1⁄2 dl kald pilsnerøl
1 dl Farris eller annet kullsyreholdig vann
1 ts salt 10 g fersk gjær
Bland hvetemel og maisenna. Tilsett øl og Farris og rør godt sammen med salt og gjær. Konsistensen skal være som en kremete suppe, ikke for tykk og ikke for tynn. La blandingen stå i kjøleskapet i minst en time. Ta store løk og skjær ut grove ringer. Dypp i mel for så og vend i røre. Varm frityroljen til den 180 °C. En terning hvitt brød blir brun på 30 sekunder når oljen er på 180 °C. Vend løkringene, en og en, i en bolle med vanlig hvetemel og rist bort det overflødige. Hold hver ring og dypp den i mel- og ølblandingen. Pass på at hele ringen blir dekket.
La ringen renne av litt, slik at den slutter å dryppe. Slipp ringene en etter en sakte ned i frityren. Jobb raskt slik at de får så lik steketid som mulig. Ikke ha for mange i samtidig. Snu på ringene en gang med en klype. Når de er gyllenbrune og flyter på overflaten, kan du ta dem over på et kjøkkenpapir. La fettet renne av i et par minutter og ha dem i en kurv, gjerne dekket med matpapir. Strø litt grovt salt, gjerne Maldon, over.