200 g kvit geitost fra Undredal
2-3 maiskolber, sous-vide eller kokt, bruk gjerne flerfarget mais ved anledning
2 fedd finhakket hvitløk
2 dl flytende norsk honning
1 dl shiromiso
2 grønne chili, snittes i ringer, ikke ta med frø eller kjerne
1 bunt estragon eller kjørvel
20 g bipollen granulat
80 g solsikkekjerner, glasert i soya
bakepapir og kjøkkentråd
Fjern de kokte maiskornene fra kolben og rist det i tørr panne med hvitløk til det er gyllent. Vend inn litt temperert hvit shiromiso for å gi maisen litt umami.
Kutt kvitost fra Undredal i ca. 35 g emner og gni dem inn med honning. Klipp bakepapir i ca. 18x18 cm firkanter og plasser dem utover arbeidsbenken.
Ta en spiseskje og legg på en toppet porsjon med ristet mais i midten av bakepapiremnene. Legg på den porsjonerte geitosten med honning og bipollen, dryss på havsalt og litt mer honning. Snurp igjen bakepapiret til en sylinder og bind det opp med kjøkkentråd i begge ender.
Det er også mulig å bruke rispapir til denne retten, men da må man grille osten litt før man pakker igjen rispapiret.
Grill dem i toppen av ovnen på 200 °C i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten.
Pakkene settes varmt på bord eller buffet. La gjestene selv åpne og kjenne den nydelige aromaen. Topp det hele med grønne chilisnitt, bipollen granulat, kjerner og finhakket estragon og kjørvel.
Dryss på dette friskt etter man har åpnet de ovnsbakte pakkene med et lite snitt langs sylinderen, på toppen.