Basis syltelake
5 dl hvitvin eller epleeddik
400 g sukker
5 dl vann
Alt kokes opp.
Agurk
Del opp agurken og ta ut kjernen. Bruk gjerne små og hele sylteagurker. Ha dem på glass med sennepsfrø og laurbærblader. Hell på kokende syltelake og skru på lokket. La dette stå i minst 24 timer før det tas i bruk.
Gresskar
Skrell og del opp gresskaret i ønskede biter. Forvell bitene i saltvann. Ha dem på glass med stjerneanis og fyll på med kokende syltelake. Et tips til annen garnityr: Kok gresskarfrø i lettsaltet vann og rens dem. Rist dem i ovnen til de er gylne. Passer bra i salater eller i brød. Du kan bruke andre grønnsaker som gulrot, blomkål, løk, reddik, nepe, samme fremgangsmåte som med syltet gresskar. Bruk gjerne krydder etter eget ønske, hel pepper, laurbær, fennikelfrø, kanel eller nellik.