Pizzadeig
1 kg hvetemel eller Tipo «0»
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
2 ss salt
litt mel til utbaking
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje.
Elt deigen godt til den er smidig og myk.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det.
Kjevle bollene ut til tynne bunner.
Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.
Tomatsaus
10 modne plommetomater
2 hvitløkfedd
2 ss olivenolje
1-2 ts tørket oregano
½ ts knuste fennikelfrø, kan sløyfes
10 basilikumblader
1-2 ts sukker
salt og godt med kvernet pepper
Flå og grovhakk tomatene. Fres finhakket hvitløk i olivenoljen. Tilsett tomatene og la det koke til sausen tykner.
Kjør sausen med en stavmikser.
Tilsett oregano, fennikel, grovhakket basilikum og sukker.
La sausen putre videre i 10 minutter.
Smak til med salt og pepper, avkjøl.
Legg på det fyllet du ønsker.