Forett / småretter Grønnsaker og sopp pizza med tomatsaus

pizza med tomatsaus>

Pizzadeig

1 kg hvetemel eller Tipo «0»

1 pose tørrgjær

5 dl lunkent vann

1 dl olivenolje

2 ss salt litt mel til utbaking

 

Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje. Elt deigen godt til den er smidig og myk. La deigen heve til dobbelt størrelse. Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det. Kjevle bollene ut til tynne bunner. Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.

 

 

Tomatsaus

10 modne plommetomater

2 hvitløkfedd

2 ss olivenolje

1-2 ts tørket oregano

½ ts knuste fennikelfrø, kan sløyfes

10 basilikumblader

1-2 ts sukker

salt og godt med kvernet pepper

 

Flå og grovhakk tomatene. Fres finhakket hvitløk i olivenoljen. Tilsett tomatene og la det koke til sausen tykner. Kjør sausen med en stavmikser. Tilsett oregano, fennikel, grovhakket basilikum og sukker. La sausen putre videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper, avkjøl. Legg på det fyllet du ønsker.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev