16 små mandelpoteter
50 g hel bacon
10 røde cherrytomater
noen stilker hel flatpersille
4 vårløk
1 pakke bønnespirer, til pynt
3 dl fløte
100 g Langres
salt og pepper
avlange brødkrutonger
Kok opp fløte og bland inn terninger av Langres. Dette kjøres opp med en stavmikser til alt blander seg godt. Sett fløte- og osteblandingen kaldt. Kok nypotetene i lettsaltet vann. Disse skal avkjøles og kuttes i 1x1 cm terninger. Kutt av den nederste grønne, hvite delen på vårløken og forvell den i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann for å beholde fargen. Resten av vårløken snittes fint på tvers. Skjær syltynne skiver av bacon og stek dem i pannen på middels varme. Prøv å legge et press på baconskivene med en bred stekespade slik at skivene blir så tynne som mulig. Det er viktig at de blir sprø.
Cherrytomatene skjæres i båter. Man kan enten gå til innkjøp av brødsticks eller grissini, men også bruke en baguett som man lager tynne avlange krutonger av. Bland potetterninger og osteblandingen med vårløken som du snittet på tvers. Smak til med salt og pepper. Fyll denne blandingen over i et glass du vil servere retten i.
Pynt med bacon, hele persilleblader, tomat, den forvellede vårløken og de avlange brødkrutongene. Denne retten passer perfekt til en meny eller uformelle sammenkomster.