Estragonkrem
2 bløtkokte egg, kun plommen brukes
30 g estragon
60 g spinat
1 ss dijon sennep
kald nøytral olje
salt og sitron, etter smak
Kjør eggeplommer, estragon, spinat og sennep sammen og emulger med nøytral olje. Smak til med salt og sitron.
Røkt rødbetetartar
3 rødbeter
1 sjalottløk
epleeddik
salt og pepper, etter smak
Rødbetene saltbakes på 160 °C i ca. 1,5 time før de renses og deles i fire. Rødbetene røykes i ovn, abu-røyker, smoker eller lignende til de har fått god røyksmak. Kvernes på grov kjøttkvern og smakes til med finkuttet sjalottløk, eddik, salt og pepper.
Sprø solsikkekjerner
50 g solsikkekjerner, skylles
2 dl vann
3 dl nøytral olje
litt salt
Legg alt i gryten samtidig. Kok til vannet er borte, tilsett olje og friter frøene i oljen. Bruk visp, men pass på at det ikke setter seg fast i bunnen. De er ferdige når de blir gyllenbrune. De vil virke seige med en gang, men blir supersprø når de får ligge og avkjøle seg på papir.
Server med reven pepperrot og eggeplomme med maldonsalt