Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp rødbetetartar, estragonkrem, eggeplomme og pepperrot

rødbetetartar, estragonkrem, eggeplomme og pepperrot>

Estragonkrem

2 bløtkokte egg, kun plommen brukes

30 g estragon

60 g spinat

1 ss dijon sennep

kald nøytral olje

salt og sitron, etter smak

 

Kjør eggeplommer, estragon, spinat og sennep sammen og emulger med nøytral olje. Smak til med salt og sitron.

 

Røkt rødbetetartar

3 rødbeter

1 sjalottløk

epleeddik

salt og pepper, etter smak

 

Rødbetene saltbakes på 160 °C i ca. 1,5 time før de renses og deles i fire. Rødbetene røykes i ovn, abu-røyker, smoker eller lignende til de har fått god røyksmak. Kvernes på grov kjøttkvern og smakes til med finkuttet sjalottløk, eddik, salt og pepper.

 

Sprø solsikkekjerner

50 g solsikkekjerner, skylles

2 dl vann

3 dl nøytral olje

litt salt

 

Legg alt i gryten samtidig. Kok til vannet er borte, tilsett olje og friter frøene i oljen. Bruk visp, men pass på at det ikke setter seg fast i bunnen. De er ferdige når de blir gyllenbrune. De vil virke seige med en gang, men blir supersprø når de får ligge og avkjøle seg på papir. 

 Server med reven pepperrot og eggeplomme med maldonsalt

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev